Skumspöken

11
2
Skumspöken

Maräng som doppas i vit choklad blir till hemmagjorda mums mums-spöken till halloween. Ögonen av mörk choklad målas enkelt på med hjälp av en tandpetare. Gott och roligt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Skumspöken

Ingredienser

15 st
2
gelatinblad
0.75 dl
vatten
2 dl
strösocker
0.5 dl
glykossirap
3
äggvitor
15
runda kex (t ex brago)
200 g
vit choklad
-
smält mörk choklad

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten om lämplig glutenfri kaka/rån används.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kakor/rån och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av kakor/rån och choklad.

Näringsberäkningen är beräknad per spöke.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Emelie

10/17/2018

Går det att göra dessa utan gelatin på något vis? :)

Redaktionen ICAse

10/17/2018

Hej Emelie! Du kan alltid prova agar-agar. Men inget vi har provlagat med. Hälsningar Michelle

Cecilia

10/31/2017

Gelatinet stelnade så fort jag vispade ner det i äggvitan, fick kasta allt!

Näringsvärde per portion

Energi 752 KJ / 180 kCal
Fett 7 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 27 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept