ÖVER 60 MIN | Medel

Skumspöken

Maräng som doppas i vit choklad blir till hemmagjorda mums mums-spöken till halloween. Ögonen av mörk choklad målas enkelt på med hjälp av en tandpetare. Gott och roligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull till 125°C. Vispa under tiden äggvitor till en fast maräng i en köksmaskin.
  2. Rör ner gelatinbladen i den varma sockerlagen. Tillsätt sedan den varma sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning och vispa tills marängen är ljummen och fast. Spritsa på runda kex. Ställ i kylen minst 2 timmar.
  3. Smält vit choklad. Doppa mums mumsen i chokladen. Måla ögon och mun med smält mörk choklad.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten om lämplig glutenfri kaka/rån används.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kakor/rån och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av kakor/rån och choklad.

Näringsberäkningen är beräknad per spöke.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 2 gelatinblad
  • 3/4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl glykossirap
  • 3 äggvitor
  • 15 runda kex (t ex brago)
  • 200 g vit choklad
  • smält mörk choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 752 kJ / 180 kCal