Spindelkakor
Baka halloween-kakor! Dessa lagom läskiga och mumsigt goda spindelkakor med smak av salt kola och choklad är toppen att servera som fika till halloween. Spindelkakorna är roliga att baka för både stora och små.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
24 kakor
50 g ljus choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 1 dl smält mörk choklad
24 runda chokladtryfflar (chokladgodis)
1 lakritsstång
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog mindre salt, ca 1/4 tsk och mer mjöl, åtminstone 1 dl men mätte inte. Blev iaf bra konsistensmässigt, flöt inte ut. Hade kunnat ta lite mer salt dock nu när jag ökade mjölmängden.
Lykke
2023-10-27Goda men flyter ut oavsett om jag gräddad rumsvarma eller kalla degbollar som fått vila i kylen. Får grädda dem nästa gång i form.
Lisa
2021-10-31De smälter ut mycket mer än de på bilden! Vad beror det på? Behövs det mer mjöl? Jag lät ändå degen vila i kylen 30 min innan jag rullade bollarna.
Helena
2021-10-27Hej Helena! Om du följde receptet och mängderna så är det tyvärr är det jättesvårt att veta varför dina kakor flöt ut. Mängden mjöl stämmer i receptet och mer mjöl ska inte behövas. Tänk på att inte platta ut bollarna när du gör fördjupningen i bollen, bollarna ska vara så "höga" som möjligt. Hoppas att de blev goda i alla fall! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-29