ÖVER 60 MIN | Medel

Spindelkakor

Baka halloween-kakor! Dessa lagom läskiga och mumsigt goda spindelkakor med smak av kola och choklad är toppen att servera som fika till halloween. Spindelkakorna är roliga att baka för både stora och små.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa eller rör ihop smör, smält choklad, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
  4. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rulla smeten till 24 bollar och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar (för 24 kakor).
  5. Grädda i mitten av ugnen 8 minuter. Ta ut och tryck försiktigt med skaftet på en träslev så det blir en fördjupning i mitten av varje kaka. Grädda ytterligare ca 2–3 minuter. Låt svalna helt.
  6. Spritsa den mörka chokladen som ben på kakorna. Lägg chokladtryfflarna i fördjupningarna. Skär lakritsstången i tunna skivor och fäst som två ögon på varje chokladtryffel med lite smält choklad.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 24 kakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 50 g smält ljus choklad
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • ca 1 dl smält mörk choklad
  • 24 runda chokladtryfflar
  • 1 lakritsstång