Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ört- och senapsfylld kyckling med ratatouille

Smarriga kycklinglårfiléer, som fylls med en fräsch örtsenap och serveras till en vitlöksdoftande ratatouille. Tips: Tillsätt sweet chili i ratatouillen för lite extra smak och hetta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Blanda senap och örter. Bred örtsenapen på insidan av kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.
  3. Ratatouille: Skala och skiva lök och vitlök. Skölj grönsakerna. Skär allt i bitar eller skivor.
  4. Fräs löken och grönsakerna i oljan tillsammans med timjan. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka sakta utan lock ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bryn kycklinglårfiléerna i oljan. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  6. Servera kycklinglårfiléerna med ratatouille och fullkornsbulgur.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med quinoa eller ris.

Tips

Tillsätt sweet chili i ratatouillen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk frysta örter (persilja, basilika, gräslök)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
Ratatouille
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1708 kJ / 408 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden