Rökt skinka med ljummen potatissallad med mozzarella
Snabb sommarrätt som kan serveras kall eller ljummen. Rökt skinka serveras med en potatissallad med mozzarella, ruccola och provencalska örter som för tankarna till Medelhavet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
salt och peppar
1 zucchini
2 msk olivolja
2 tomater
125 g mozzarella
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk frysta provencalska örter
1/2 påse rucola (à 65 g)
240 g skivad rökt skinka
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 393 kCal
Fett15 g
Kolhydrater36.6 g
Protein24.1 g
Kommentar
Riktigt gott och enkelt, går att krydda litemer för mer spänning.
Heidi
2012-09-06