Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rökt skinka med ljummen potatissallad med mozzarella

Snabb sommarrätt som kan serveras kall eller ljummen. Rökt skinka serveras med en potatissallad med mozzarella, ruccola och provencalska örter som för tankarna till Medelhavet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skär zucchinin i bitar och stek i hälften av oljan.
  3. Tärna tomaterna och mozzarellan.
  4. Blanda resten av oljan med vinäger, vatten och örter till en dressing i en stor skål.
  5. Skär potatisen i halvor. Vänd ner dem, alla grönsakerna och mozzarellan i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen till skinkan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 125 g mozzarella
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 3 msk frysta provencalska örter
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 240 g skivad rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1638 kJ / 393 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer