Pasta med salami och ägg
Pasta med salami och ägg är en snabb och enkel pastarätt med fina ingredienser som zucchini, lök, salami, gröna oliver och provencalska örter. Och tillsammans med vispat ägg, salt och svartpeppar får pastan en härlig och lite krämig konsistens. Smaskens!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna farfalle)
1 zucchini
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
240 g skivad salami
1 dl gröna oliver med pimiento
3 msk frysta örter (provencalska)
4 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 502 kCal
Fett22.9 g
Kolhydrater50.9 g
Protein20.9 g
Kommentar
Gjorde en variant av denna men tog LCHF-pasta, 100 g skinkschnitzel/portion, och stora, vanliga gröna oliver och heller inga örter. Blev smaskens! Riktigt bra vardagsrätt! Se till att välja fina oliver bara... Lägg hellre lite extra pengar på dem, och köp billigare kött.
Anna
2013-07-16