Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med salami och ägg

Pasta med salami och ägg är en snabb och enkel pastarätt med fina ingredienser som zucchini, lök, salami, gröna oliver och provencalska örter. Och tillsammans med vispat ägg, salt och svartpeppar får pastan en härlig och lite krämig konsistens. Smaskens!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär zucchinin i 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
  3. Skär salamin i strimlor. Blanda ner dem med grönsakerna och låt fräsa med någon minut. Vänd ner pastan.
  4. Grovhacka oliverna. Strö över dem och örterna.
  5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll ner äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett

Ingredienser

  • 4 portioner pasta (gärna farfalle)
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 240 g skivad salami
  • 1 dl gröna oliver med pimiento
  • 3 msk frysta örter (provencalska)
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 502 kCal