Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Ingredienser

1 portion
1 liten vitlöksklyfta
100 g zucchini
1/2 msk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
2 msk rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
20 g smulad fetaost
2 msk finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
olivolja att ringla över

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1808 KJ / 432 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Hemmagjord färskost
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nötig energistart
    Betyg 2.8 av 5.119 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kanelyoghurt med ingefärsfrukt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dinkelbröd med lingon och fänkål
    Betyg 3.4 av 5.123 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dinkelbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.7 av 5.246 personer har röstat
    Receptet har 65 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad