Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kanelyoghurt med ingefärsfrukt

En vacker morgon bör förgyllas ytterligare genom att förtära den här fräscha frukosten. Yoghurten blandas med kanel och toppas med blåbär, mango och syltad ingefära. Över frukterna stör du nötter och söt flytande honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop yoghurt och kanel.
  2. Skala och tärna mangon. Hacka den syltade ingefäran. Blanda mango, blåbär och syltad ingefära (eller marmelad).
  3. Servera yoghurten med mangosalladen och nötterna. Ringla ev honung över.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, tex Alpro soya yofu nature.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 mango eller fryst, tinad mango i tärningar (1 mango motsvarar 1/2 paket fryst)
  • 1 1/2 msk syltad ingefära (eller ingefärsmarmelad)
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk rostade nötter t ex valnötter, hasselnötter, pumpakärnor
  • ev 1 msk akaciahonung
Lägg till i inköpslistan