Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemmagjord färskost

Gör din egen färskost med mjölk och naturell yoghurt. Smaksätt din färskost med salt, peppar, färska örter, vitlök, chili eller dina egna favoritkryddor. Färskosten passar perfekt som dipp och smörgåspålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp mjölk och yoghurt till 38-40°C eller tills massan spricker/skär sig.
  2. Sila i t ex kaffefilter i minst 3 timmar eller över natten.
  3. Smaksätt med salt, peppar och någon god krydda - färska örter, vitlök, chili, citron eller curry. Osten passar framför allt som dippsås och smörgåspålägg.

Tips

Det kan hända att man måste värma den till högre temperatur för att massan ska "spricka" ordentligt innan man börjar sila

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 liter mjölk (standard)
  • 3 dl naturell yoghurt
  • salt
  • peppar
  • färska örter t ex vitlök, chili, citron eller curry
Lägg till i inköpslistan