Hemmagjord färskost

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
5
Hemmagjord färskost

Gör din egen färskost med mjölk och naturell yoghurt. Smaksätt din färskost med salt, peppar, färska örter, vitlök, chili eller dina egna favoritkryddor. Färskosten passar perfekt som dipp och smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Hemmagjord färskost

Ingredienser

6 dl
2   liter mjölk (standard)
3 dl  naturell yoghurt
salt
peppar
färska örter t ex vitlök, chili, citron eller curry

Gör så här

Tips

Det kan hända att man måste värma den till högre temperatur för att massan ska "spricka" ordentligt innan man börjar sila

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Färskost räcker ju om man bara silar yoghurt 1-2 dygn i kyl. Det här receptet ser ut som att det är för att göra mer yoghurt av mjölk.

Linnéa

2018-08-30

Jag gjorde som receptet och värmde till 45 grader och inget hände. Hällde i mer yoghurt, en hel liter totalt, då skar det sig. Silade i saftsil annars hade det tagit en evighet. Ca 2 dl massa blev kvar att krydda. Kommer inte göra receptet igen.

Karin

2015-12-14

Jag använde laktosfri fil och det fungerade jättebra. Det blir alldeles för löst att ta 2 liter mjölk. Det kanske skall vara 2 l naturell youghurt och 3 dl mjölk.

Ewa

2014-10-27

Testa liknande recept

Örtkräm
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paneer
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frukostglass
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Alpmüsli med torkad frukt & pistachnötter
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga