Hemmagjord färskost

Gör din egen färskost med mjölk och naturell yoghurt. Smaksätt din färskost med salt, peppar, färska örter, vitlök, chili eller dina egna favoritkryddor. Färskosten passar perfekt som dipp och smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Ingredienser
6 dl
2 liter mjölk (standard)
3 dl naturell yoghurt
salt
peppar
färska örter t ex vitlök, chili, citron eller curry
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Färskost räcker ju om man bara silar yoghurt 1-2 dygn i kyl. Det här receptet ser ut som att det är för att göra mer yoghurt av mjölk.
Linnéa
2018-08-30Jag gjorde som receptet och värmde till 45 grader och inget hände. Hällde i mer yoghurt, en hel liter totalt, då skar det sig. Silade i saftsil annars hade det tagit en evighet. Ca 2 dl massa blev kvar att krydda. Kommer inte göra receptet igen.
Karin
2015-12-14Jag använde laktosfri fil och det fungerade jättebra. Det blir alldeles för löst att ta 2 liter mjölk. Det kanske skall vara 2 l naturell youghurt och 3 dl mjölk.
Ewa
2014-10-27