Salt sill med lök och potatis
![Salt sill med lök och potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Klassisk svensk husmanskost som du tillagar på under 45 minuter. Salt sill med lök och potatis är goda ugnssteka paket av sill, salt, lök och purjolök som serveras med kokt potatis och finhackad persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
![Salt sill med lök och potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1 st gul lök
1 st purjolök
2 dl grovhackad persilja (2 dl motsvarar ca 1-2 krukor beroende på storlek)
400 g urvattnad steksill
1 msk färskpressad citronjuice eller konc citronjuice (1 msk färskpressad juice motsvarar 2 tsk konc från flaska)
Till servering
1 kruka persilja
Dessutom
4 ark bakplåtspapper (à 30x40 cm)
4 ark ugnsfolie (à 30x40 cm)
Gör så här
Tips
Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten, och aluminium ytterst.
Har du lagat receptet?
Kommentarer