Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salt sill med lök och potatis

Klassisk svensk husmanskost som du tillagar på under 45 minuter. Salt sill med lök och potatis är goda ugnssteka paket av sill, salt, lök och purjolök som serveras med kokt potatis och finhackad persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen med skal.
  2. Skala och dela löken på mitten. Skär den i strimlor. Skölj och strimla den ljusa delen på purjon. Blanda persilja, lök och purjolök i en bunke.
  3. Dela sillfiléerna i 8 bitar (för 4 port). Smöra mitten på ena halvan av foliearken.
  4. Lägg på en liten "näve" lök-blandning på den smörade delen av arket. Lägg sedan på sillbit, lökblandning, sillbit och lite lökblandning överst.
  5. Droppa citronjuice över och ev lite smör/flytande margarin. Vik ihop paketen enligt anvisning.
  6. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i 12 till 15 minuter.
  7. Skiva den kokta potatisen och lägg på 4 tallrikar (för 4 port). Klipp upp paketen. Lägg över innehållet med en stekspade, häll över spadet och strö över lite finhackad persilja. Ät genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g urvattnad steksill (400 g motsvarar 2 paket)
  • 1 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 dl grovhackad persilja (2 dl motsvarar ca 1-2 krukor beroende på storlek)
  • 1 msk färskpressad citronjuice eller konc citronjuice (1 msk färskpressad juice motsvarar 2 tsk konc från flaska)
Till servering
  • 1 kruka persilja
Dessutom
  • 4 ark ugnsfolie (à 30x40 cm)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?