Basilikabakad färskpotatis med citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Basilikabakad färskpotatis med citron

Basilikabakad färskpotatis med citron gör du i foliepaket och lägger på grillen. Vitlök ger också en härlig smak åt potatisen. Det är otroligt välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka färskpotatis i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt svalna något.
  2. Mortla eller mixa basilika med flingsalt, vitlöksklyfta och det rivna citronskalet.
  3. Tillsätt citronjuicen. Vispa i olivolja.
  4. Lägg potatisen på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie. Häll dressingen över och förslut kanterna noga. Lägg på grillen i ca 10 minuter.

Tips

Passar bra till lammkotletter eller grillad fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 citron
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • ugnsfolie
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1137 kJ / 272 kCal
Läs mer om näringsvärden