Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lakritspannacotta med turkisk peppar

Om man älskar lakrits är detta recept ett måste. Chocka den snälla och lena pannacottan med turkisk peppar och lakritspulver. De krossade saltlakrits karamellerna lägger sig som krutdamm över denna tuffa dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädden tillsammans med socker och lakritspulver. 
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt grädden svalna något. 
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
  5. Häll upp i glas eller burkar, låt stelna i kyl minst 4 timmar. 
  6. Servera gärna med turkisk peppar och bär.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk lakritspulver
Till servering
  • krossad turkisk peppar
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1874 kJ / 447 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer