Salt citronhack

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Salt citronhack

Salt citronhack är en lysande smaksättare till fiskrätter. Citron, socker och salt är de tre ingredienserna. Du börjar med att skala citronerna för att sedan koka citronskalen. Resultatet är förbluffande gott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Salt citronhack

Ingredienser

10 portioner
4 citroner
2 dl socker
2 msk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Ska skalen kokas om tre gånger i nytt vatten eller sköljas tre gånger efter koket?

Britt

2025-07-20

Hej Britt! Skalen ska kokas i nytt vatten 3 gånger. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-07-21

Väldigt gott och pricken över i ihop med rosépepparlaxen! Tipsar om att tillaga citron hacket dagen före - mer ”djup” i smaken dag 2. Gjorde som Ingela i kommentaren från 2007, silade bort spadet! Det blir en sås annars och det är inte angenämt!

Christina

2025-03-11

Supergott till ugnsbakad rosépepparlax. Sila dock bort spadet innan servering.

Ingela

2007-05-23

Testa liknande recept

Lemon grass tea
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Karinas citrondricka
Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kiwisorbet
Betyg 2.6 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Barley water
Betyg 2.9 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Roséglögg
Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad