Salt citronhack

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Salt citronhack

Salt citronhack är en lysande smaksättare till fiskrätter. Citron, socker och salt är de tre ingredienserna. Du börjar med att skala citronerna för att sedan koka citronskalen. Resultatet är förbluffande gott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Salt citronhack

Ingredienser

10 portioner
4 citroner
2 dl socker
2 msk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Ska skalen kokas om tre gånger i nytt vatten eller sköljas tre gånger efter koket?

    Britt

    Hej Britt! Skalen ska kokas i nytt vatten 3 gånger. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Väldigt gott och pricken över i ihop med rosépepparlaxen! Tipsar om att tillaga citron hacket dagen före - mer ”djup” i smaken dag 2. Gjorde som Ingela i kommentaren från 2007, silade bort spadet! Det blir en sås annars och det är inte angenämt!

    Christina

  • Supergott till ugnsbakad rosépepparlax. Sila dock bort spadet innan servering.

    Ingela

Testa liknande recept

  • Lemon grass tea
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karinas citrondricka
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kiwisorbet
    Betyg 2.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Barley water
    Betyg 2.9 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Roséglögg
    Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad