Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Citron- och limecurd

Ett sött och oemotståndligt recept på citron- och limecurd. Hemgjord lemoncurd fixar du enkelt med citroner, lime, smör, socker och ägg. Oslagbart till nybakat bröd, exempelvis scones.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och finriv skalet på citron och lime. Pressa ut juice så att det blir 1 dl citronjuice och 1/2 dl limejuice (för 3 dl).
  2. Skär smöret i tärningar. Lägg skal, juice, smör och socker i en rostfri skål eller kastrull. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ner dem i blandningen. Ställ i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Sjud tills krämen tjocknat, det tar 20–25 minuter, rör då och då.
  3. Passera genom en finmaskig sil och förvara i kylen.
  4. Servera till Scones.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 3 citroner
  • 2 lime
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
Lägg till i inköpslistan