Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kiwisorbet

Kiwisorbet är en magnifik sorbet som kan serveras som aptitretare till en flerrättersmiddags, förrätt eller efterrätt. Garnera med ett par skivor kiwi och ett rån.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka vatten och socker under omrörning så att sockret löser sig och lagen blir för simmig. Låt kallna.
  2. Dela kiwifrukterna och gröp ur köttet. Mixa eller mosa det till puré och blanda med den kalla sockerlagen. Häll i citronsaften.
  3. Frys sorbetmassan i glassmaskin eller häll upp den i en skål och sätt i frysen. Rör i sorbeten med jämna mellanrum så att det inte bildas iskristaller. Vispa gärna efter ett par timmar med elvisp, låt den därefter stå ca 6 timmar i frysen.
  4. Skeda upp kiwisorbeten i portionsglas. Garnera med ett par skivor kiwi och ett rån.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 4 kiwi
  • saft av 1 citron
Garnering
  • 1 kiwi
  • chokladrån (eller citronrån)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden