Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Salsicciakorv i tomatsås

Det här är ett spännande och snabblagat recept! Salsicciakorven delas där färsen trycks ut och steks i en het oljad panna. Efter det är det dags för såsen att sällskapa som bidrar med en smak av zucchini och paprika. Rör sedan ihop tillsammans med den nykokta pastan och toppa med en rivig ruccola. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela korven och tryck ut färsen i oljan i en het stekpanna. Bryn färsen och blanda sedan ner såsen och låt det bli varmt.
  3. Ansa haricots verts och koka dem först ca 1 minut i pastavattnet. Lägg sedan i pastan och koka den enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med bönorna.
  4. Blanda pastan med korvsås och servera med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färsk pasta (tagliolini)
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 tsk olja
  • 420 g pastasås zucchini och paprika
  • 75 g haricots verts
  • 1/2 påse ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2795 kJ / 668 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept