Salsiccia och risonisallad med grillad zucchini och vitlöksstekta solrosfrön
Mättande sallad med spenat, körsbärstomater och nötiga solroskärnor. Perfekt till grillad salsiccia al limone eller annan milt kryddad korv, gärna grovmalen och färsk. Gott till vardag eller grillfest.
Ingredienser
4 portioner
4 port risonipasta
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl solrosfrön
4 msk olivolja
1 zucchini
flingsalt
svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g färsk bladspenat
Till servering
salsicciakorv al limone
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3619 KJ / 865 kCal
Fett48.3 g
Kolhydrater62 g
Protein42.6 g
Kommentarer
Det var jättegott och så enkelt att tillaga
Anita
2020-08-10Riktigt gott och fräscht tyckte både stora och små. Vi bytte solrosfrön mot pinjenötter som är en favorit här hemma, samt salsiccia med piripiri. Det här kommer vi göra fler gånger.
Maria
2020-07-06Okej rätt, kan tänka mig att den passar bättre sommartid.
Danielle
2013-11-13