Salsiccia och risonisallad med grillad zucchini och vitlöksstekta solrosfrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia och risonisallad med grillad zucchini och vitlöksstekta solrosfrön

Mättande sallad med spenat, körsbärstomater och nötiga solroskärnor. Perfekt till grillad salsiccia al limone eller annan milt kryddad korv, gärna grovmalen och färsk. Gott till vardag eller grillfest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av den i ett durkslag och spola den kall. Lägg risonin i en bunke.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Stek solrosfröna i 3/4 av olivoljan. Tillsätt vitlöken och låt den steka med 1 minut. Blanda solrosfröna och vitlöken med risonin.
  3. Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med 1/4 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Grilla skivorna 1-2 minuter på varje sida. Dela tomaterna i halvor.
  4. Blanda zucchini, tomater och spenat med risonin.  Smaksätt med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera risonisalladen med grillad Salsiccia al limone

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risonipasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • 4 msk olivolja
  • 1 zucchini
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g färsk bladspenat
Till servering
  • salsicciakorv al limone
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3619 kJ / 865 kCal