Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssallad med fänkål och ruccola

Morotssallad med fänkål och ruccola är en välsmakande, lättlagad sallad. Vitlök och citron höjer smaken i salladen. Du rostar solroskärnor i stekpanna och vänder ner dem i salladen, vilket ger den en extra god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i torr panna tills de fått lite färg. Tillsätt oljan och pressa i vitlöksklyftan. Låt fräsa några sekunder.
  2. Ansa fänkålen och ta bort roten. Skiva den tunt. Tillsätt morot och fänkål och vänd runt. Tillsätt citronjuice.
  3. Häll upp salladen i en bunke. Blanda med ruccolan och solroskärnorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk solroskärnor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 600 g fänkål
  • ca 300 g morot
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice (3/4 dl motsvarar 1-2 citroner)
  • 1 förp ruccola (à 70 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare