Rostad fänkålsröra

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Rostad fänkålsröra

Prova ett nytt sätt att servera fänkål: i en krämig, smakrik röra! Mixa rostad, vitlöksdoftande fänkål med citron och olivolja till en slät röra som är ljuvlig som tillbehör till ett färskt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Rostad fänkålsröra

Ingredienser

6 portioner
3   fänkål (á ca 250 g)
2 msk  rapsolja
1   riven vitlöksklyfta
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1/2 dl  olivolja
3/4 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Serveringsförslag

bröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi602 KJ / 143 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Morotssallad med fänkål och ruccola
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Medelhavsgrönsaker med mozzarella
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fetaost och fänkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga