Salsa med fänkål, gurka och dill

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Salsa med fänkål, gurka och dill

Kombination fänkål och gurka gör denna fräscha salsa extra krispig. Salsan är otroligt god att servera till fisk och skaldjur av olika slag med sin dilliga smak. Ett tips är att ha i lite kapris för extra piff och pikant sälta. Bjud som tillbehör – varför inte på kräftskivan?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salsa med fänkål, gurka och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g fänkål
200 g gurka
1/2 - 1 grön chilifrukt (t ex jalapeño)
1 dl finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tänkte ge mig på denna salsan till kräftskivan, kan jag göra den dagen innan?

    Lena

    Hej Lena! Förbered allt förutom att tillsätta salt och citronsaft. Blanda i dem en stund innan servering så vätskar inte gurkan av sig så mycket. Lycka till på kräftskivan! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi724 KJ / 173 kCal
Fett14 g
Salt1.03 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Fänkål med oliver och blodapelsin
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk fänkålssallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad fänkålsröra
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad