Kycklingsallad med gurka och pepparrot

En fräsch kycklingsallad som är busenkel att tillaga. En dressing med färsk pepparrot ger karaktär och sting till salladen med gurka, morot, romansallad och snabbgrillade tunna kycklingfiléer. Perfekt för sommarlata dagar när grillen står framme.

Ingredienser
8 bufféportioner
1 gurka
1 morot
1 romansallad
1 msk riven, färsk pepparrot
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
600 g minutfilé av kyckling
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olja
Till servering
färska örter
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.87 g
Kolhydrater3.3 g
Protein19 g
Kommentar
Det var F-n den godaste salladen vi ätit. Ökade pepparoten något för stinget. Kommer att sluta med stripsen till grillat.
Kjell
2020-08-27