Kycklingsallad med gurka och pepparrot

3
1
Kycklingsallad med gurka och pepparrot

En fräsch kycklingsallad som är busenkel att tillaga. En dressing med färsk pepparrot ger karaktär och sting till salladen med gurka, morot, romansallad och snabbgrillade tunna kycklingfiléer. Perfekt för sommarlata dagar när grillen står framme.

Skriv ut
Kycklingsallad med gurka och pepparrot

Ingredienser

8 bufféportioner
1
gurka
1
morot
1
romansallad
1 msk
riven, färsk pepparrot
1 dl
gräddfil
1/2 dl
majonnäs
600 g
minutfilé av kyckling
1/2 tsk
timjan
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1 msk
olja

Till servering

färska örter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Kjell

2020-08-27

Det var F-n den godaste salladen vi ätit. Ökade pepparoten något för stinget. Kommer att sluta med stripsen till grillat.

Näringsvärde per portion

Energi 738 KJ / 176 kCal
Fett 10 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 3.3 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept