UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingsallad med gurka och pepparrot

En fräsch kycklingsallad som är busenkel att tillaga. En dressing med färsk pepparrot ger karaktär och sting till salladen med gurka, morot, romansallad och snabbgrillade tunna kycklingfiléer. Perfekt för sommarlata dagar när grillen står framme.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela gurkan och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i sneda skivor.
  2. Skala moroten och släng skalet. Fortsätt skala moroten till tunna remsor. Skär salladen i bitar.
  3. Riv pepparroten och blanda gräddfil och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med salladen, gurka och moroten.
  5. Krydda kycklingen med kryddorna och grilla eller stek dem i olja i en stekpanna.
  6. Skär kycklingen i skivor och lägg på salladen och servera.
  7. Till servering: Toppa med färska örter, t ex. dill.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 1 romansallad
  • 1 msk riven, färsk pepparrot
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
Till servering
  • färska örter

Näringsvärde
Per portion

Energi 738 kJ / 176 kCal