Kycklingsallad med gurka och pepparrot

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Kycklingsallad med gurka och pepparrot

En fräsch kycklingsallad som är busenkel att tillaga. En dressing med färsk pepparrot ger karaktär och sting till salladen med gurka, morot, romansallad och snabbgrillade tunna kycklingfiléer. Perfekt för sommarlata dagar när grillen står framme.

Kycklingsallad med gurka och pepparrot

Ingredienser

8 bufféportioner
1   gurka
1   morot
1   romansallad
1 msk  riven, färsk pepparrot
1 dl  gräddfil
1/2 dl  majonnäs
600 g  minutfilé av kyckling
1/2 tsk  timjan
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1 msk  olja

Till servering

färska örter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Det var F-n den godaste salladen vi ätit. Ökade pepparoten något för stinget. Kommer att sluta med stripsen till grillat.

Kjell

2020-08-27

Näringsvärde per portion

Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.87 g
Kolhydrater3.3 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Pasta med oliver, soltorkad tomat och kyckling
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättlagad Flygande Jacob
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Countrysallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Smöra som proffsen
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga