Kycklingsallad med gurka och pepparrot
En fräsch kycklingsallad som är busenkel att tillaga. En dressing med färsk pepparrot ger karaktär och sting till salladen med gurka, morot, romansallad och snabbgrillade tunna kycklingfiléer. Perfekt för sommarlata dagar när grillen står framme.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 gurka
1 morot
1 romansallad
1 msk riven, färsk pepparrot
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
600 g minutfilé av kyckling
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olja
Till servering
färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.87 g
Kolhydrater3.3 g
Protein19 g
Kommentar
Det var F-n den godaste salladen vi ätit. Ökade pepparoten något för stinget. Kommer att sluta med stripsen till grillat.
Kjell
2020-08-27