Salladsdressing

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Salladsdressing

Enkelt och bra basrecept på dressing som passar till alla möjliga olika sorters sallader. Dressingen blir smakrik av dijonsenapen i grunden, men prova gärna att förgylla den ytterligare med någon av föreslagna smaksättningar.

Salladsdressing

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  röd- eller vitvinsvinäger
2 tsk  dijonsenap
1 1/2 dl  rapsolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Tips på smaksättningar

3 msk  hackade färska örter
1 msk  apelsinjuice
2 tsk  flytande honung
2 msk  hackade nötter eller mandel (gärna rostade)
2 msk  hackad röd- eller schalottenlök
1   pressad vitlöksklyfta
1 tsk  salladskrydda

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl. smaksättningsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1228 KJ / 293 kCal
Fett33 g
Salt0.8 g
Kolhydrater1 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Dijondressing med sötma
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dijonsenapsvinägrett
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerad blomkål
Betyg 2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga