Salladsdressing
Enkelt och bra basrecept på dressing som passar till alla möjliga olika sorters sallader. Dressingen blir smakrik av dijonsenapen i grunden, men prova gärna att förgylla den ytterligare med någon av föreslagna smaksättningar.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl röd- eller vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tips på smaksättningar
3 msk hackade färska örter
1 msk apelsinjuice
2 tsk flytande honung
2 msk hackade nötter eller mandel (gärna rostade)
2 msk hackad röd- eller schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salladskrydda
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion exkl. smaksättningsförslag.
Energi1228 KJ / 293 kCal
Fett33 g
Salt0.8 g
Kolhydrater1 g
Protein0.2 g
Kommentarer