Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Färskpotatis med krispiga rädisor, knapriga nötter och sugande salt ädelost. Blanda upp potatissalladen med en påse ruccola och pimpa med en vinägrett på grön olivcrème, olivolja och vitvinsvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av. När den svalnat så krossa den lätt med en gaffel i en skål.
  2. Vinägrett: Vispa ihop ingredienserna till vinägretten med salt och peppar. Häll över potatisen och blanda runt.
  3. Grovhacka rucolan. Halvera rädisorna. Grovhacka nötterna. Tillsätt rucola/vattenkrasse och rädisor i skålen. Smula över hälften av osten och blanda runt. Strö över nötter och resten av osten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost i stället för ädelosten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g färskpotatis
  • 1 påse ruccola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 3/4 dl nötter (t ex pecan)
  • 140 g ädelost
Grön olivvinägrett
  • 1 burk grön olivcrème (à 135 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1289 kJ / 308 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer