Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

14
4
Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Färskpotatis med krispiga rädisor, knapriga nötter och sugande salt ädelost. Blanda upp potatissalladen med en påse ruccola och pimpa med en vinägrett på grön olivcrème, olivolja och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Ingredienser

6 portioner
500 g färskpotatis
1 påse rucola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
1 knippe rädisor
3/4 dl nötter (t ex pecan)
140 g ädelost

Grön olivvinägrett

1 burk grön olivcrème (à 135 g)
2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost i stället för ädelosten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Sofia

2020-07-23

Väldigt gott!

Josefin

2020-07-08

Rekommenderar varmt detta recept!

Eva

2020-07-07

Super gott! Den gör vi igen...

Näringsvärde per portion

Energi 1289 KJ / 308 kCal
Fett 24 g
Salt 3.05 g
Kolhydrater 14 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden