Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxsallad

Ett oemotståndligt recept på mumsig laxsallad. Du gör salladen av gravad lax, potatis, tomat, lök och dill. Servera på knäckebröd och ha på en hemgjord, utsökt dressing!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen och potatisen i små tärningar. Halvera tomaterna, kärna ur dem och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda lax, potatis, tomat, lök och dill.
  2. Dressing: Blanda samman vinäger, olja, socker, vatten, salladskrydda, salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Låt stå i kylen några timmar eller över natten.
  3. Servera på knäckebröd med hyvlad Västerbottensost över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g gravad lax
  • 250 g kokt, skalad potatis
  • 4 små tomater
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl hackad dill
Dressing
  • 1 msk dragonvinäger eller vitvinsvinäger + torkad dragon (1 msk dragonvinäger motsvarar 1 msk vitvinsvinäger + 2 krm torkad dragon)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 msk italiensk salladskrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • knäckebröd
  • Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan