Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bönsallad med citron och örter

Bönsallad med citron och örter är rustik och välsmakande. Mycket enkel att röra ihop av blandade bönor, citron, balsamvinäger, olja och kryddor. Mättar hungriga magar!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt bönorna rinna av. Blanda dem med citronjuice, citronskal, vinäger, örter, italiensk salladskrydda, olja och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 burkar bönor (à 400 g), blandade sorter
  • färskpressad juice och skal av 1 citron
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl hackade örter (t ex basilika och persilja)
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan