Morotsdipp med chili, ingefära, kokos och jordnötter
Med en rostad morotsdip får vi in lite mer grönsaker i fredagsmyset. Gör morotsdippen med chili, ingefära, kokos och jordnötter. Rosta morötterna en stund i ugnen och mixa till en alldeles underbar orange söt-stark-nötig morotsdip som passar utmärkt att dippa t ex friterat rispapper eller chips i.
Ingredienser
4 portioner
Dipp
ca 400 g morötter (400 g motsvarar ca 5 st)
2 msk olja
salt
svartpeppar
1/2 röd peppar (chili)
2 msk färsk riven ingefära
1 1/2 dl kokosgrädde
1 dl jordnötter
1 lime
6 ark rispapper
olja (till fritering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1482 KJ / 354 kCal
Fett26 g
Salt2.3 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer