Morotsdipp med chili, ingefära, kokos och jordnötter

0
0
Morotsdipp med chili, ingefära, kokos och jordnötter

Med en rostad morotsdip får vi in lite mer grönsaker i fredagsmyset. Gör morotsdippen med chili, ingefära, kokos och jordnötter. Rosta morötterna en stund i ugnen och mixa till en alldeles underbar orange söt-stark-nötig morotsdip som passar utmärkt att dippa t ex friterat rispapper eller chips i.

Skriv ut
Morotsdipp med chili, ingefära, kokos och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Dipp

ca 400 g
morötter (400 g motsvarar ca 5 st)
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
1/2
röd peppar (chili)
2 msk
färsk riven ingefära
1 1/2 dl
kokosgrädde
1 dl
jordnötter
1
lime
6
ark rispapper
-
olja (till fritering)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1482 KJ / 354 kCal
Fett 26 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept