Mango- och bananglass med kokosgrädde

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
1
Mango- och bananglass med kokosgrädde

Kokosgrädde är endast det krämiga och gräddiga som du får när kokosmjölken separerar sig. Kokosgrädden har därför en högre fetthalt än kokosmjölken. Mango- och bananglassen ger en sötsyrlig och len smak och den blir en helt vegansk liten energibomb som kan behövas i februarimörkret.

Mango- och bananglass med kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner

Glass

2   mogna bananer
250 g  fryst mango
2 dl  kokosgrädde (20%)
1 tsk  nymalda kardemummakärnor

Till servering

1   mogen mango
1/2   granatäpple
1 dl  frysta hallon
2 msk  rostade kokosflingor
1/2 tsk  nymalda kardemummakärnor
1 tsk  sesamfrö
lingonpulver
2 msk  lönnsirap

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Kan den förvaras i frysen?

Mathilda

2020-04-16

Hej Mathilda! Den är godast nygjord men den går att frysa in. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-20

Näringsvärde per portion

Energi1349 KJ / 322 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smoothie pops med lingon och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosglass på pinne
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smaksatt glass med saffran
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananglass på pinne
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga