Mango- och bananglass med kokosgrädde

16
1
Mango- och bananglass med kokosgrädde

Kokosgrädde är endast det krämiga och gräddiga som du får när kokosmjölken separerar sig. Kokosgrädden har därför en högre fetthalt än kokosmjölken. Mango- och bananglassen ger en sötsyrlig och len smak och den blir en helt vegansk liten energibomb som kan behövas i februarimörkret.

Skriv ut
Mango- och bananglass med kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner

Glass

2
mogna bananer
250 g
fryst mango
2 dl
kokosgrädde (20%)
1 tsk
nymalda kardemummakärnor

Till servering

1
mogen mango
1/2
granatäpple
1 dl
frysta hallon
2 msk
rostade kokosflingor
1/2 tsk
nymalda kardemummakärnor
1 tsk
sesamfrö
-
lingonpulver
2 msk
lönnsirap

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Mathilda

2020-04-16

Kan den förvaras i frysen?

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Mathilda! Den är godast nygjord men den går att frysa in. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1349 KJ / 322 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept