Mango- och bananglass med kokosgrädde
Kokosgrädde är endast det krämiga och gräddiga som du får när kokosmjölken separerar sig. Kokosgrädden har därför en högre fetthalt än kokosmjölken. Mango- och bananglassen ger en sötsyrlig och len smak och den blir en helt vegansk liten energibomb som kan behövas i februarimörkret.
Ingredienser
4 portioner
Glass
2 mogna bananer
250 g fryst mango
2 dl kokosgrädde (20%)
1 tsk nymalda kardemummakärnor
Till servering
1 mogen mango
1/2 granatäpple
1 dl frysta hallon
2 msk rostade kokosflingor
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1 tsk sesamfrö
lingonpulver
2 msk lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1349 KJ / 322 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein2 g
Kommentar
Kan den förvaras i frysen?
Mathilda
2020-04-16Hej Mathilda! Den är godast nygjord men den går att frysa in. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20