Mango- och bananglass med kokosgrädde

16
1
Mango- och bananglass med kokosgrädde

Kokosgrädde är endast det krämiga och gräddiga som du får när kokosmjölken separerar sig. Kokosgrädden har därför en högre fetthalt än kokosmjölken. Mango- och bananglassen ger en sötsyrlig och len smak och den blir en helt vegansk liten energibomb som kan behövas i februarimörkret.

Mango- och bananglass med kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner

Glass

2 mogna bananer
250 g fryst mango
2 dl kokosgrädde (20%)
1 tsk nymalda kardemummakärnor

Till servering

1 mogen mango
1/2 granatäpple
1 dl frysta hallon
2 msk rostade kokosflingor
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1 tsk sesamfrö
lingonpulver
2 msk lönnsirap

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Mathilda

2020-04-16

Kan den förvaras i frysen?

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Mathilda! Den är godast nygjord men den går att frysa in. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1349 KJ / 322 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden