Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Mango- och bananglass med kokosgrädde

Kokosgrädde är endast det krämiga och gräddiga som du får när kokosmjölken separerar sig. Kokosgrädden har därför en högre fetthalt än kokosmjölken. Mango- och bananglassen ger en sötsyrlig och len smak och den blir en helt vegansk liten energibomb som kan behövas i februarimörkret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glass: Skala och skiva bananerna och frys dem ca 4 timmar.
  2. Mixa alla ingredienser till glassen i en matberedare.
  3. Till servering: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna.
  4. Lägg glassen i en skål. Toppa med frukt, bär, kokos, kardemumma, sesamfrö och ev. lingonpulver.  Ringla över lönnsirapen och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Glass
  • 2 mogna bananer
  • 250 g fryst mango
  • 2 dl kokosgrädde (20%)
  • 1 tsk nymalda kardemummakärnor
Till servering
  • 1 mogen mango
  • 1/2 granatäpple
  • 1 dl frysta hallon
  • 2 msk rostade kokosflingor
  • 1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
  • 1 tsk sesamfrö
  • ev lingonpulver
  • 2 msk lönnsirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1349 kJ / 322 kCal