Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostade betor med Västerbottensost

En riktigt snygg, färgglad och aptitlig förrätt får du om du lagar till rostade betor med Västerbottensost. Smakerna hos betorna och Västerbottensosten kommer få det att vattnas i munnen på dig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg betorna på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills de blir mjuka.
  4. Rör ihop en dressing av vinäger, olja och nötter. Krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med de varma betorna.
  5. Smula över ost vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg betor (gul- eller polkabetor)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 100 g Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer