UNDER 45 MIN | Medel

Sallad på pilgrimsmusslor och räkor med honungsdressing och rostad kavring

Varför inte laga en lyxig och fräsch förrätt till helgen? Med skaldjur, sötsyrlig honungs- och citrondressing, rostade hasselnötter, spröd sallad och krispiga smulor av kavring kommer denna rätt att göra succé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och tina pilgrimsmusslorna om de är frysta.
  2. Honungsdressing: Pressa saften ur citronen och blanda den med honungen. Smaka av och sikta på en ordentligt hög syra mot den söta honungen.
  3. Krossa hasselnötterna och rosta dem försiktigt i en torr stekpanna på medelvärme. Rör runt ofta. Låt det ta tid, nötterna bränns lätt om värmen är för hög. Låt dem svalna.
  4. Mixa eller finhacka kavringen, stek brödet i smöret i en stekpanna på svag värme tills det blir krispigt. Lägg upp det på en tallrik.
  5. Halstra pilgrimsmusslorna snabbt runt om i en het stekpanna. Krydda dem med salt och peppar.
  6. Ringla olivoljan över salladen och krydda med salt och peppar och smaka av. Rör ner hasselnötterna i honungsdressingen.
  7. Servera räkor och musslor på salladsblad och ringla över honungsdressingen och strö över krispiga kavringssmulor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska räkor
  • 8 färska eller frysta pilgrimsmusslor
Honungsdressing
  • 1 citron (saft av en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 65 g blandad sallad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1778 kJ / 425 kCal