Sallad på kokta betor med pesto på blasten
Hur många gånger har man inte skurit bort blasten på rödbetorna… no more – gör en god pesto istället! Själva rödbetan blir grunden för en matig sallad med fetaost och spenat som sedan toppas med den vackert röda peston och mandel. Extra krisp i salladen får du med friterade rödbetsskal.
Ingredienser
4 portioner
2 knippen rödbetor med blast
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl sötmandlar
50 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
ca 2 msk balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar
Topping
1/2 dl sötmandlar
65 g babyspenat
100 g fetaost
olivolja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Skalen och rotändan av rödbetorna är perfekta att servera friterade till salladen. Krispigt och gott! Inget behöver gå till spillo.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1990 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt1.76 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g
Kommentarer