Sallad på kokta betor med pesto på blasten
Hur många gånger har man inte skurit bort blasten på rödbetorna… no more – gör en god pesto istället! Själva rödbetan blir grunden för en matig sallad med fetaost och spenat som sedan toppas med den vackert röda peston och mandel. Extra krisp i salladen får du med friterade rödbetsskal.
Ingredienser
4 portioner
2 knippen rödbetor med blast
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl sötmandlar
50 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
ca 2 msk balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar
Topping
1/2 dl sötmandlar
65 g babyspenat
100 g fetaost
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1990 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt1.76 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g
Kommentarer