Sallad på kokta betor med pesto på blasten

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Sallad på kokta betor med pesto på blasten

Hur många gånger har man inte skurit bort blasten på rödbetorna… no more – gör en god pesto istället! Själva rödbetan blir grunden för en matig sallad med fetaost och spenat som sedan toppas med den vackert röda peston och mandel. Extra krisp i salladen får du med friterade rödbetsskal.

Sallad på kokta betor med pesto på blasten

Ingredienser

4 portioner
2   knippen rödbetor med blast
1/2   vitlöksklyfta
1/2 dl  sötmandlar
50 g  fetaost
1   kruka basilika
1/2 dl  rapsolja
1/2 dl  olivolja
ca 2 msk  balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar

Topping

1/2 dl  sötmandlar
65 g  babyspenat
100 g  fetaost
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Skalen och rotändan av rödbetorna är perfekta att servera friterade till salladen. Krispigt och gott! Inget behöver gå till spillo.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1990 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt1.76 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Rödbetor med hasselnötter och vit balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade rödbetor
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med rödbetstabbouleh
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga