Sallad på kokta betor med pesto på blasten

2
0
Sallad på kokta betor med pesto på blasten

Hur många gånger har man inte skurit bort blasten på rödbetorna… no more – gör en god pesto istället! Själva rödbetan blir grunden för en matig sallad med fetaost och spenat som sedan toppas med den vackert röda peston och mandel. Extra krisp i salladen får du med friterade rödbetsskal.

Skriv ut
Sallad på kokta betor med pesto på blasten

Ingredienser

4 portioner
2
knippen rödbetor med blast
1/2
vitlöksklyfta
1/2 dl
sötmandlar
50 g
fetaost
1
kruka basilika
1/2 dl
rapsolja
1/2 dl
olivolja
ca 2 msk
balsamvinäger
-
salt
-
nymald svartpeppar

Topping

1/2 dl
sötmandlar
65 g
babyspenat
100 g
fetaost
-
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Skalen och rotändan av rödbetorna är perfekta att servera friterade till salladen. Krispigt och gott! Inget behöver gå till spillo.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1990 KJ / 476 kCal
Fett 38 g
Salt 1.76 g
Kolhydrater 19 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept