Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfiskröra

Tonfiskröra passar till mycket, som tillbehör till smörgås, till bakad potatis eller varför inte till en fräsch sallad. Med bland annat sardeller, vitlök och kapris smaksätter du tonfiskröran som också innehåller krämig majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av nästan all olja från tonfisken. Kör tonfisk, sardeller, vitlök, kapris, citron och majonnäs i matberedare till en ganska slät röra.
  2. Sätt ugnen på "grill".
  3. Skär paprikorna på längden i fyra delar, ta bort kärnor och stjälk. Lägg dem med skinnsidan upp på en ugnsplåt. Grilla paprikorna i 8-12 minuter tills skinnet är svärtat. Lägg bitarna i en skål med kallt vatten. Skala och skär i strimlor.
  4. Krutonger: Sätt ugnen på 250°C.
  5. Skär baguetten i cm-tjocka skivor och penslal med lite olivolja, kan uteslutas om man vill minska på fettet. Rosta i ugn till de fått fin färg.
  6. Bred lite tonfiskröra på varje brödkrutong, garnera med en paprikastrimla, persilja och några kaprisbär. Mal lite svartpeppar över.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 3 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk majonnäs
  • 2 röda paprikor
  • några kvistar persilja
  • 2 msk kapris
  • nymalen svartpeppar
Brödkrutonger
  • 2 baguetter
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info