Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade oliver

Marinerade oliver passar ypperligt som tillbehör, tapas eller till ditt buffébord. Med de stora smakerna i marinaden från sardeller, basilika och vinäger ser oliverna till att ta sin plats på bordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt oliverna rinna av.
  2. Mosa sardellerna. Hacka basilikan. Blanda sardeller, basilika, vinäger, olja och peppar i en skål. Lägg i oliverna.
  3. Låt marinera ca 1 tim i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk svarta oliver (à 240 g)
  • 1 burk gröna oliver (à 240 g)
  • 1 burk sardeller (à 56 g)
  • 1 knippe basilika
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl olja
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?