Burritos med svarta bönor och majs
Allt man kan lägga i ett tortillabröd blir en succé! Nötfärsen steks och blandas med kryddmix, tomatpuré, svarta bönor och majs. Fyllningen läggs sedan i de mjuka bröden ihop med strimlad isbergssallad, mild gräddfil och smakrik chunky salsa! Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
4 portioner
380 g kokta svarta bönor
340 g majskorn
500 g nötfärs
1/2 msk olja
28 g enchilada kryddmix
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 isbergssallad
12 stora tortillabröd
300 g salsa (gärna mild chunky salsa)
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4852 KJ / 1159 kCal
Fett39 g
Salt7.7 g
Kolhydrater136 g
Protein58 g
Kommentar
Enkelt och snabbt men gott! Jag gör den vegetarisk med Anammas vegofärs, funkar bra!
Daniel
2023-07-16