Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Burritos med svarta bönor och majs

Allt man kan lägga i ett tortillabröd blir en succé! Nötfärsen steks och blandas med kryddmix, tomatpuré, svarta bönor och majs. Fyllningen läggs sedan i de mjuka bröden ihop med strimlad isbergssallad, mild gräddfil och smakrik chunky salsa! Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönor och majs i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Rör ner kryddmixen, vatten, tomatpuré och bönor och majs. Låt koka upp.
  3. Strimla salladen.
  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera färsröran med alla tillbehör och varma bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 340 g majskorn
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 msk olja
  • 28 g enchilada kryddmix
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 isbergssallad
  • 12 stora tortillabröd
  • 300 g salsa (gärna mild chunky salsa)
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4852 kJ / 1159 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer