Blomkål och curry är en otrolig kombo. Häll en gräddig och currydoftande sås över små buketter av blomkål, och låt gratängen tillagas i ugnen. Under gräddningstiden kokar du ris och förbereder gratängens topping bestående av persilja, tomater, minimozzarella och pumpakärnor. MUMS!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Bytte ut mjölk mot kokosmjölk och fetaost istället för mozzarella. Var hur gott som helst.
Dania
2022-08-01Toppbetyg!
Josefine
2022-06-14Tyvärr, blomkål som kan vara så gott... Brittisk konsistens. Kanske kan bli bättre om man drar ner på kok och ugnstid.
Svante
2021-05-12