Blomkåls- och currygratäng med mozzarella

10
1
Blomkåls- och currygratäng med mozzarella

Blomkål och curry är en otrolig kombo. Häll en gräddig och currydoftande sås över små buketter av blomkål, och låt gratängen tillagas i ugnen. Under gräddningstiden kokar du ris och förbereder gratängens topping bestående av persilja, tomater, minimozzarella och pumpakärnor. MUMS!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Blomkåls- och currygratäng med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
blomkålshuvud
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
2 tsk
curry
4
port ris eller annat gryn
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
250 g
körsbärstomater
2
förp minimozarella (à 125 g)
1 dl
pumpakärnor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda lite mangochutney eller äppelmos i gräddblandningen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Svante

2021-05-12

Tyvärr, blomkål som kan vara så gott... Brittisk konsistens. Kanske kan bli bättre om man drar ner på kok och ugnstid.

Näringsvärde per portion

Energi 3178 KJ / 757 kCal
Fett 42 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 62 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept