Blomkåls- och currygratäng med mozzarella
Blomkål och curry är en otrolig kombo. Häll en gräddig och currydoftande sås över små buketter av blomkål, och låt gratängen tillagas i ugnen. Under gräddningstiden kokar du ris och förbereder gratängens topping bestående av persilja, tomater, minimozzarella och pumpakärnor. MUMS!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
2 tsk curry
4 port ris eller annat gryn
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
250 g körsbärstomater
2 förp minimozzarella (à 125 g)
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3178 KJ / 757 kCal
Fett42 g
Salt1.1 g
Kolhydrater62 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade bra!
Tomas
2023-08-30Riktigt gott! Bytte ut mjölk mot kokosmjölk och fetaost istället för mozzarella. Var hur gott som helst.
Dania
2022-08-01Toppbetyg!
Josefine
2022-06-14