Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Brysselkål kanske äts mest till jul, men passar verkligen året om. Skiva brysselkålen och zucchinin extra tunt och blanda med god apelsindressing. Toppa kålsalladen med mandel och parmesan.

Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g brysselkål
1/2 zucchini (à ca 150 g)
skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl hyvlad parmesan
1 kruka gräslök
2 dl marconamandel eller hel skållad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag kommer att köra på färsk, okokt. Tunt strimlad blir det nog krispigt och gott

    Hanna

  • Fråga igen: ska brysselkålen vara tillagad på nåt vis? Kokt? Eller tinad från fryst (blir ju lite halvmosig då)? Eller helt enkelt bara FÄRSK?! // En som undrar

    Anna

    Hej Anna! Det är färsk brysselkål som används i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Ska inte Brysselkålen kokas?

    Lena

Näringsvärde per bufféportion

Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Brysselkålspizza med taleggio
    Betyg 3.5 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Waldorfsallad med brysselkål
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad