Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Brysselkål kanske äts mest till jul, men passar verkligen året om. Skiva brysselkålen och zucchinin extra tunt och blanda med god apelsindressing. Toppa kålsalladen med mandel och parmesan.

Ingredienser
8 bufféportioner
500 g brysselkål
1/2 zucchini (à ca 150 g)
skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl hyvlad parmesan
1 kruka gräslök
2 dl marconamandel eller hel skållad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g
Kommentarer
3 stJag kommer att köra på färsk, okokt. Tunt strimlad blir det nog krispigt och gott
Hanna
Fråga igen: ska brysselkålen vara tillagad på nåt vis? Kokt? Eller tinad från fryst (blir ju lite halvmosig då)? Eller helt enkelt bara FÄRSK?! // En som undrar
Anna
Hej Anna! Det är färsk brysselkål som används i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Ska inte Brysselkålen kokas?
Lena