Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quinoasallad med korvspett

Quinoasallad med korvspett är en förbluffande god middagsrätt. Saftiga melonbitar i quinoasalladen gör den himmelskt god. Yoghurtsåsen rör du lätt ihop med matyoghurt och sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga quinoagrynen i vatten smaksatt med buljongtärning, enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär melonen i bitar. Dela och strimla gurkan. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj salladen. Skölj och skär tomaterna i halvor.
  3. Blanda quinoa med övriga ingredienser. Smaksätt med örtagårdskrydda.
  4. Yoghurtsås: Rör ihop matyoghurt och sweet chilisås.
  5. Skär korven i lagom bitar och trä upp på spett. Grilla eller stek tills de fått fin färg.
  6. Servera quinoasalladen med yoghurtsås, grillade korvspett och grovt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljontärningen och korven.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g korv
  • 2 dl quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 galiamelon (eller cantaloupemelon)
  • 1/2 gurka
  • 1 gul paprika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • ca 2 dl ruccolablad eller strimlad isbergssallad
  • 1 tsk örtagårdskrydda
Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 1/2 msk sweet chili sauce
Lägg till i inköpslistan