Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med grillad aubergine

En somrig sallad med grillad aubergine är en sann fröjd för både smaklökarna och för ögat. Den salta auberginen blandas med färgglad tomat och persilja. Fantastiskt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg tomaterna i lite vatten i en halvtimme.
  2. Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med druvkärneolja och grilla dem vackert bruna. Lägg de grillade aubergineskivorna att svalna på ett fat. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp tomaterna ur vattnet. Hacka persiljan. Varva tomatskivor, persilja och grillade aubergineskivor på ett stort fat.
  4. Vispa samman citronsaften och olivoljan. Salta. Droppa det över salladen och strö på oliver.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g soltorkad tomat
  • 2 auberginer (à ca 300 g)
  • 2 msk druvkärneolja
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 kruka persilja (1 kruka motsvar ca 20 g)
  • saft av 1 citron (saft av 1 citron motsvarar ca 4 msk)
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g svarta oliver
Lägg till i inköpslistan