Sallad med betor, picklad rabarber och bakad fetaost

I en sallad med betor, picklade bitar av rabarber och bakad feta får du både sött, syrligt och salt i ett. Rabarbern syras (picklas) med fördel dagen innan, sedan görs betorna och den bakade fetaost enkelt på en och samma plåt i ugnen. Serveras på blandad sallad med färsk basilika och rostade mandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
4 portioner
Picklad rabarber
1 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
100 g rabarber
1 tsk rosépepparkorn
Sallad
500 g små gul- och/eller rödbetor
2 msk olivolja
1 krm salt
1–2 förp fetaost (à 150 g)
Dressing
1/2 kruka gräslök
1 msk dijonsenap
2 msk lag (från rabarbern)
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hel skållad mandel
ca 2 förp blandad sallad (t ex rucola, babyspenat, salladsmix, à 65 g)
1 kruka basilika eller dill
Gör så här
04:00:00
00:45:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på två förp fetaost.
Energi1791 KJ / 428 kCal
Fett31 g
Salt2.6 g
Kolhydrater17 g
Protein18 g
Kommentar
Gott och fräscht med picklade rabarber!
Alexandra
2025-06-04