Sallad av vaxbönor och morot med lax yakitori
En fräsch sallad på färska vaxbönor året runt! I härlig kombination av färgglad morot. Serveras tillsammans med smakrik ugnsbakad lax på japanskt vis, och jasminris. Mums!
Ingredienser
4 portioner
Glaze
1 dl ljus japansk soja
1 dl mirin (japansk sås)
1/2 dl honung
2 msk vitvinsvinäger
2 msk fryst hackad ingefära
1 1/2 msk fryst hackad röd chili
Lax
500 g laxfilé (portionsbitar)
Sallad
2 morötter
1/2 rödlök
1 bit rättika (ca 10 cm, för 4 port)
1/2 paket vaxbönor (à 500 g)
1 dl rostad flagad mandel
1 lime
3 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
4 port jasminris
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 687 kCal
Fett29 g
Salt3.9 g
Kolhydrater72 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer