Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Saftiga mexikanska köttbullar med bönsallad

Om taco är en favorit kommer du att älska detta recept på köttbullar. Dessa saftiga köttbullar serveras med en läcker bönsallad och fungerar lika bra alla dagar i veckan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Blanda ihop köttfärs, riven ost och kryddmix i en bunke.
  2. Rulla små bullar. Stek dem i en stekpanna på medelhög värme med smör, tills de är genomstekta.
  3. Bönsallad: Finhacka koriander och lök. Skölj bönorna och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Till servering: Servera köttbullarna med bönsalladen, gräddfil, salsa och salladsblad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj mjölkproteinfri ost.

Recept och bild från Old El Paso.

Tips

För att lättare få till fina köttbullar, ta hjälp av en matsked när du rullar.

Ingredienser

Köttbullar
  • 800 g köttfärs
  • 40 g riven ost
  • 1 påse taco kryddmix (à 25 g)
  • 2 msk smör
Bönsallad
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 salladslökar
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärter
  • 1 1/2 dl olivolja
  • saft från 1 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk salsa (à 226 g)
  • salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4235 kJ / 1014 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer