Saftiga kardemummabullar
Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. De saftiga bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!
Ingredienser
ca 20 st
Deg
680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk mortlad kardemumma
1/2 krm salt
Till pensling
1 uppvisapat ägg
1 msk mortlad kardemumma
4 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här receptet var ju sådär. Degen blev helt hård, alldeles för mycket mjöl. Dessutom undrar jag vad som hände med steget ”deg”. Vilken degvätska?
Emmy
2024-11-27Hej Emmy! Degvätskan är lika med mjölken. Så den kan vara kall när du blandar allt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-27Fyllningen rann ut på plåten under gräddningen…
Engla
2024-11-17Min fyllning rann ut, har bakat dessa många gånger, men aldrig runnit ut tidigare. Fick byta plåt och in med dem igen.
Eva
2024-09-26