Semmelbullar

32
17
Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Semmelbullar

Ingredienser

ca 20 st
680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (vispa ihop 1 ägg, lite vatten och en nypa salt). Semlor behöver inte penslas beroende på vilket utseende man vill ha.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Charls mikael

2022-06-20

Har gjort dessa bullar 3-4 gånger, och varierat lite (bland annat testat med saffran - skitgott!). De blir väldigt saftiga, men håller sig så bara 1-2 dagar. Har ej testat att frysa dem, kanske funkar. Det jag gillar med bullarna är att de går att variera ganska mycket (kardemumma, saffran, vanilj, väldigt som matbröd/brioche), även själva fyllningen (om man vill göra dem som semlor) går att variera i det oändliga och rekommenderas som en lite roligare fika med "fyllningsbuffe".

Redaktionen ICAse

2022-06-21

Hej Charls Mikael! Vad kul att höra att du tycker om receptet och har varierat bullarna. Bullarna går alldeles utmärkt att frysa också. 😊 Hälsningar Elina

Therese

2022-02-11

Fantastiskt goda och saftiga bullar! Minskade mängden mjöl med 2-3 dl.

Åsa-pia

2022-02-05

Spännande recept som resulterade i finfina bullar. Valde att inte pensla då jag inte ville ha ”blanka” bullar. Ska snart göra semlor av dem.