Semmelbullar

Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
21
Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Semmelbullar

Ingredienser

ca 20 st
680 g  vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl  mjölk
1 1/4 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
2 msk  mortlad kardemumma
30 g  jäst
100 g  rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (vispa ihop 1 ägg, lite vatten och en nypa salt). Semlor behöver inte penslas beroende på vilket utseende man vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Vägde alla ingredienser och knådade enligt receptet samt jäste i 90 minuter. Blev torra platta och kompakta, misstänker att 680g var på tok för mycket

Frida

2023-02-21

Men vilka goda bullar det blev! Ja, lite stabbiga i början. Fick panik och la ner ett ägg (knäckt). Men allt handlar om att ha tålamod med knådningen. Jäste 90 minuter.

Lena

2023-02-19

Det är alldeles för mycket mjöl , minska det , degen ska vara kladdig när man ställer den på jäsning

Johnny

2023-02-16

Testa liknande recept

Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritssemla
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små semlor med hemmagjord mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga