Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Ingredienser
ca 12 st
480 g vetemjöl (480 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk mortlad kardemumma
25 g jäst
100 g rumstempererat smör
Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:10:00
01:00:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr slöseri på tid och råvaror. Blev tekakor…
Charlotte
2025-03-01Blev jättefina bullar! Rekommenderar dock starkt att ha med ett ägg i samtidigt som man blandar i degvätskan, anars blir degen gärna torr med så mycket mjöl, och bullarna blir inte lika luftiga. Degen ska fortfarande vara ganska kladdig när den har arbetats klart. Ha tålamod när degen arbetas, och jäs hela 90 minuterna.
Amanda
2025-01-25Superfina bullar. Valde dessa då jag inte hade ägg hemma. Blev väldigt skeptisk över den kladdiga degen. Jag hade nog klassisk ”bulldegsutseende” i åtanke. Men funkade fin fint att jobba med på bakbordet. Ska bli gott detta.
Linda
2024-02-12