Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.
Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Kommentarer
Gunnel
2021-02-18Gunnel Jag tyckte receptet var jättebra, även om jag var lite skeptisk när degen var kalljäst. Blev så nöjd med resultatet.
Per
2021-02-16Skulle ni precis som jag och några andra som har kommenterat på dessa bullar, misslyckas med att få dem att jäsa. Kasta inte de misslyckade bullarna utan grädda dem enligt receptet. Ta ut dem och dela dem på mitten. Lägg tillbaka halvorna på plåten. Rosta dem 4-5 minuter på 225 grader, sänk värmen till 100 grader och torka dem som skorpor. De blir supergoda med lite smör på och vi undviker matsvinn.
Mats
2021-02-11Jag har använt det här receptet två gånger och tycker det funkar bra. Första gången jäste de inte så mycket men andra gången gick det bättre. Goda bullar!