Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.
Fri från ägg (om bullarna inte penslas, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vägde alla ingredienser och knådade enligt receptet samt jäste i 90 minuter. Blev torra platta och kompakta, misstänker att 680g var på tok för mycket
Frida
2023-02-21Men vilka goda bullar det blev! Ja, lite stabbiga i början. Fick panik och la ner ett ägg (knäckt). Men allt handlar om att ha tålamod med knådningen. Jäste 90 minuter.
Lena
2023-02-19Det är alldeles för mycket mjöl , minska det , degen ska vara kladdig när man ställer den på jäsning
Johnny
2023-02-16