Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
2
Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner
500 g  blandfärs
3/4 dl  havregryn
1 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1/2   gul lök
1   ägg
1 msk  smör att steka biffarna i

Blomkålsmos

1   blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl  crème fraiche
3/4 tsk  salt
1 krm  peppar

Råpicklade grönsaker

250 g  blomkål
1/4   gurka
1/2   knippe rädisor
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 dl  socker
2 dl  vatten
2 msk  finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!

Charlotta

2012-09-21

Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.

Annika

2012-09-05

Näringsvärde per portion

Energi2703 KJ / 645 kCal
Fett39 g
Salt3.38 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Flapjacks
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga