Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
2
Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk smör att steka biffarna i

Blomkålsmos

1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
1 krm peppar

Råpicklade grönsaker

250 g blomkål
1/4 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!

Charlotta

2012-09-21

Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.

Annika

2012-09-05

Näringsvärde per portion

Energi2703 KJ / 645 kCal
Fett39 g
Salt3.38 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Basilikadipp med crudité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssallad med bönor och basilikadressing
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga