Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2012
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör äggfri: uteslut ägg och tillsätt ca 1 msk potatismjöl per ägg.
Gör laktosfri: ersätt mjölk med vatten eller laktosfri mjölk, byt till laktosfri crème fraiche. Stek i laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria alternativ.
Till denna måltid passar också kycklingfärs istället för blandfärs vilket även minskar klimatpåverkan med 65 %.
Vill du minska klimatpåverkan ytterligare kan du byta crème fraiche 34 % mot lätt crème fraiche 15 %.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Charlotta
2012-09-21Jättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!
Annika
2012-09-05Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.