Saftiga färsbiffar med blomkålsmos
Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk smör att steka biffarna i
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Råpicklade grönsaker
250 g blomkål
1/4 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 645 kCal
Fett39 g
Salt3.38 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Kommentarer
Jättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!
Charlotta
2012-09-21Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.
Annika
2012-09-05