Saftiga färsbiffar med blomkålsmos
Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
Blomkålsmos
Råpicklade grönsaker
För alla
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör äggfri: uteslut ägg och tillsätt ca 1 msk potatismjöl per ägg.
Gör laktosfri: ersätt mjölk med vatten eller laktosfri mjölk, byt till laktosfri crème fraiche. Stek i laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria alternativ.
Klimatanpassa
Till denna måltid passar också kycklingfärs istället för blandfärs vilket även minskar klimatpåverkan med 65 %.
Vill du minska klimatpåverkan ytterligare kan du byta crème fraiche 34 % mot lätt crème fraiche 15 %.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!
Charlotta
2012-09-21Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.
Annika
2012-09-05