Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk smör att steka biffarna i
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Råpicklade grönsaker
250 g blomkål
1/4 gurka
1/2 knippe rädisor
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 645 kCal
Fett39 g
Salt3.38 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Kommentarer
2 stJättegott! Blomkålsmoset är helt ljuvligt, barnen åt också jättebra av det! De picklade grönsakerna blev en skön kontrast till allt det malda och lena. En ny favorit!
Charlotta
Jag lade till stekt lök, kokt potatis och hoppade råpigglade grönsakerna. Blev väldigt gott och matigare.
Annika