Risgrynsgröt - mjölkfri
Här är ett krämigt och gott recept på en risgrynsgröt som passar allergiker då den är mjölkfri och du gör den med kokosmjölk och mjölkfritt margarin. Enkelt att göra och väldigt gott att koka med en kanelstång i.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl grötris
3 dl vatten
en nypa salt
1 msk mjölkfritt margarin
2 dl kokosmjölk
3 1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superbra då barnbarnen är allergiska mot mjölkprotein. Gott och nyttigt. Populärt.
Anette
2023-12-24Återkommande recept som vi gör varje år vid jul. Min son är mjölkproteinallergiker och vi behövde hitta ett alternativ till risgrynsgröt gjord på mjölk - sökte bland ICAs recept, och fann det här. Är nu inne på min fjärde dubbelsats för i år, och det är inte ens den andra advent! Familjen skulle kunna leva på denna hela december, mycket gott och känns inte ens som den är ett mjölkfritt alternativ. Rekommenderas!
Johanna
2023-12-08Den är inte mjölkfri, det står ju tydligt i receptet - kokosMJÖLK. Men det är ju klart- i butikerna står det ju laktosfritt på det som har laktos men innehåller tillsatser, och glutenfritt på snart allt som inte kan innehålla gluten utom om det tillsats i onödan. Glutenfritt mandelmjöl tex.
Daniel
2022-04-24