Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risgrynsgröt - mjölkfri

Här är ett krämigt och gott recept på en risgrynsgröt som passar allergiker då den är mjölkfri och du gör den med kokosmjölk och mjölkfritt margarin. Enkelt att göra och väldigt gott att koka med en kanelstång i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 port.

  1. Koka riset med 3 dl vatten, saltet och margarinet på svag värme under lock i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölken blandat med 3 1/2 dl vatten och låt gröten svälla på svag värme under lock enligt förpackningens anvisning.

Tips

Gröten kan naturligtvis ätas som vanlig risgrynsgröt. Tillsätt då gärna en kanelstång tillsammans med kokosmjölken och vattnet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl grötris
  • en nypa salt
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 2 dl kokosmjölk
Lägg till i inköpslistan