Saftig kålpudding

Ett recept på kålpudding som får det att vattnas i munnen! Saftig, krämig, och hur god som helst. Kålpuddingen görs på en smet av köttfärs och ris som gräddas mellan två lager av sirapsstekt vitkål.
 Ett recept från: 
Buffé nr 4, 2019

Ingredienser
4 portioner
Kålpudding
1/2 dl grötris
1  gul lök
50 g smör
800 g vitkål
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
500 g blandfärs
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl mjölk (3 %)
1  ägg
3 dl kalvbuljong
Gräddsky
3/4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
Till servering
 kokt potatis
 rårörda lingon
 pressgurka
Gör så här
00:10:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3762 KJ / 899 kCal
Fett38 g
Salt5.21 g
Kolhydrater99 g
Protein35 g
Kommentarer
7 stLätt att följa, blir gott!
Margareta
Mycket god och saftig kålpudding var ej snål med kryddningen så blir den mycke god. Bjarne
Bjarne
Bra receptet, men använd FOND istället för buljong, med buljong blir det smaklöst och trist. Och inte en msk fond som de tipsar om utan minst 2 dl fond om man vill ha den djupa och mustiga smaken
Martine