Saftig citronkaka med blå vallmo

Betyg 4 av 5.
161 personer har röstat
20
Saftig citronkaka med blå vallmo

”Ja tack, en bit till!” Ingen säger nej till saftig citronkaka med vallmofrön. Särskilt inte när den är täckt med en söt florsockerglasyr. Grädda gärna citronkakan i en vacker form för, som bekant, man äter även med ögonen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Saftig citronkaka med blå vallmo

Ingredienser

10 portioner
125 g  rumsvarmt smör
1 msk  finrivet citronskal
3 dl  socker
3   ägg
3 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver
1 dl  filmjölk (3 %)
3 msk  färskpressad citronjuice
3 msk  blå vallmofrön
finrivet citronskal till garnering
smör och ströbröd till formen

Glasyr

1 dl  florsocker
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
161 personer har röstat

Kommentarer

Supergod

Maud

2024-05-22

Blir dock inte mjölkproteinfri bara av smöret utbytt.. har ju filmjölken oxå som som ersättas av något.. men vad?

Jessica

2023-12-26

Jättegod. Jag gräddade i 175 grader varmluft i 35 min och den blev perfekt. 👌🏻🌟💯

Elina

2023-11-08

Näringsvärde per portion

Energi1460 KJ / 349 kCal
Fett14 g
Salt0.4 g
Kolhydrater51 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Banan- och filmjölksbröd
Betyg 3 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiapudding med mandelmjölk
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
182 personer har röstat
Under 60 min att tillaga