Kardemummakaka
Den ljuvligt doftande kryddan kardemumma och filmjölk förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Pärlsocker på toppen ger kardemummakakan lite krunch. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
8 bitar
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 1/2 dl filmjölk
1 msk pärlsocker till topping
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Receptet uppdaterat april 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Gillar kardemumma! Minskade sockermängden till 1 dl, använde naturell yoghurt, jättegod kaka 😋
Birgitta
2024-03-02Enkelt, gott och med en gammaldags känsla! Mormor och mamma kaka 😊
Åsa
2024-02-26Eftersom jag älskar kardemumma så drog jag på med in ny mortlade msk kardemumma
Björn
2023-11-11