Den ljuvligt doftande kryddan kardemumma och filmjölk förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Pärlsocker på toppen ger kardemummakakan lite krunch. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Receptet uppdaterat april 2023.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför ändrar ni receptet när det var så bra innan? Kan ni lägga upp det gamla receptet igen?
Viktoria
2023-05-13Hej, Kan ni inte lägga upp det gamla receptet som en "Klassisk Kardemummakaka", eller "Gammal Kardemummakaka"? Jag brukar använda det receptet för det är så enkelt att göra Veganskt. Byter bara ut smöret mot margarin, ägget mot kikärtsspad, och mjölken mot vatten. Behöver bara lägga till ett kryddmått salt. Både den vanliga och den veganska är väldigt populär bland mina vänner och bekanta. / Johan
Johan
2023-05-10Hej Johan! Tack för din fråga. Vad roligt att du gillar det receptet. Här är ursprungsreceptet: 100 g smör eller margarin 3 dl socker 1 ägg 1 msk grovt stött kardemumma 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 1/2 dl mjölk 3 msk pärlsocker Sätt ugnen på 175°C. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Häll smeten i formen och strö över pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad. Låt svalna på galler. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12Hej! Blev så besviken när jag såg att det var nytt recept, blev inte alls som det gamla. Kan man få tag på det förra receptet nånstans?
Pernilla
2023-05-01Hej Pernilla! Här kommer ingredienserna som de var innan ändringarna. 100 g smör eller margarin 3 dl socker 1 ägg 1 msk grovt stött kardemumma 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 1/2 dl mjölk 3 msk pärlsocker Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02