Kardemummakaka

Den ljuvligt doftande kryddan kardemumma och filmjölk förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Pärlsocker på toppen ger kardemummakakan lite krunch. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Ingredienser
8 bitar
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 1/2 dl filmjölk
1 msk pärlsocker till topping
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Ett bra och enkelt recept som förgyller vilket kaffebord som helst.
Bo anders
2025-03-06Min fick gå längre , blev lite som en kladdkaka men underbart god
Eva
2025-02-12Vart inte ens hög. Hade den längre i ugnen än vad det stod i receptet
Kamilla
2025-01-05