Kardemummakaka

144
24
Kardemummakaka

Den underbara kryddan kardemumman förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Den söta aromen från jordgubbar passar idealiskt till kakan och är dessutom en vacker dekoration.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Kardemummakaka

Ingredienser

6 portioner
100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

För alla

Kakan innehåller gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

144

Kommentarer

Marika

2022-02-03

kardemummakaka är en gammal favorit-men går att göra mkt lättare o snabbare genom att blanda torra ingredienser först, därefter tillsätta matfett(som när man gör scones)o sist vätska/ägg. ännu lättare blir det om man använder flytande smör o rapsolja. 3 dl socker är onödigt mkt tycker det räcker med 1,5 om man använder pärlsocker ovanpå, men det är väl en smaksak.

Torun

2021-08-26

Ett älsklingsrecept, brukar ibland tillsätta äppelklyftor och hackade hasselnötter på toppen men alltid hackad mandel. Mums:)

Anna

2021-07-19

Jättegod lardemummakaka, jag toppade kakan med rabarber och hackad mandel istället för pärlsocker och när den svalnat spritsade jag på glasyr.

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 540 kCal
Fett 16 g
Salt 0.61 g
Kolhydrater 90 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Banana bread
Kanelsnäcka
Cookie-kladdkaka
Banankaka