Den underbara kryddan kardemumman förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Den söta aromen från jordgubbar passar idealiskt till kakan och är dessutom en vacker dekoration.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2003
Kakan innehåller gluten, laktos och ägg.
Kommentarer
Marika
2022-02-03kardemummakaka är en gammal favorit-men går att göra mkt lättare o snabbare genom att blanda torra ingredienser först, därefter tillsätta matfett(som när man gör scones)o sist vätska/ägg. ännu lättare blir det om man använder flytande smör o rapsolja. 3 dl socker är onödigt mkt tycker det räcker med 1,5 om man använder pärlsocker ovanpå, men det är väl en smaksak.
Torun
2021-08-26Ett älsklingsrecept, brukar ibland tillsätta äppelklyftor och hackade hasselnötter på toppen men alltid hackad mandel. Mums:)
Anna
2021-07-19Jättegod lardemummakaka, jag toppade kakan med rabarber och hackad mandel istället för pärlsocker och när den svalnat spritsade jag på glasyr.