Kardemummakaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kardemummakaka

Den underbara kryddan kardemumman förgyller den här kakan och gör den sagolikt god. Den söta aromen från jordgubbar passar idealiskt till kakan och är dessutom en vacker dekoration.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
  4. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
  6. Låt svalna på galler.

För alla

Kakan innehåller gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk grovt stött kardemumma
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 msk pärlsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 540 kCal