Banan- och filmjölksbröd

Betyg 3 av 5.
188 personer har röstat
6
Banan- och filmjölksbröd

Övermogna bananer är den perfekta ingrediensen till det här lättbakade och saftiga filmjölksbrödet med en härligt nötig smak av hasselnötter. Bikarbonat gör att degen kan gräddas direkt. Resultatet är ett ”kakbröd” som passar lika bra till frukost som fika!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Banan- och filmjölksbröd

Ingredienser

1 bröd
2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
3 1/2 dl rågsikt
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 bananer
1/2 dl mörk sirap
2 1/2 dl filmjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
188 personer har röstat

Kommentarer

Snabbt, enkelt och supergott! En favorit hos oss. Rekommenderas verkligen.

Pernilla

2022-08-21

Familjens favorit! Brukar ta valnötter istället, och rågkross istället för solrosfrön. Om vi har torkade aprikoser är det supergott att slänga i också! Smör o ost på mackorna, svårt att sluta äta :)

Anna

2020-08-23

Lättbakat och gott. Byt ut nötter mot valfria andra. Strö över lite flingsalt. 5/5

Jenny

2020-05-24

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi9537 KJ / 2279 kCal
Fett90 g
Salt8.02 g
Kolhydrater283 g
Protein60 g

Testa liknande recept

Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig citronkaka med blå vallmo
Betyg 4.1 av 5.
167 personer har röstat
Under 60 min att tillaga