Banan- och filmjölksbröd
Övermogna bananer är den perfekta ingrediensen till det här lättbakade och saftiga filmjölksbrödet med en härligt nötig smak av hasselnötter. Bikarbonat gör att degen kan gräddas direkt. Resultatet är ett ”kakbröd” som passar lika bra till frukost som fika!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
1 bröd
2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
3 1/2 dl rågsikt
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 bananer
1/2 dl mörk sirap
2 1/2 dl filmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi9537 KJ / 2279 kCal
Fett90 g
Salt8.02 g
Kolhydrater283 g
Protein60 g
Kommentarer
Snabbt, enkelt och supergott! En favorit hos oss. Rekommenderas verkligen.
Pernilla
2022-08-21Familjens favorit! Brukar ta valnötter istället, och rågkross istället för solrosfrön. Om vi har torkade aprikoser är det supergott att slänga i också! Smör o ost på mackorna, svårt att sluta äta :)
Anna
2020-08-23Lättbakat och gott. Byt ut nötter mot valfria andra. Strö över lite flingsalt. 5/5
Jenny
2020-05-24