Saffransyoghurt, fikon och havrefras
En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk flytande honung
2 färska fikon
4 småcitrus
Havrefras
2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
2 dl havregryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi946 KJ / 228 kCal
Fett11 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Kommentarer