Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Saffransyoghurt, fikon och havrefras

En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Ingredienser

6 portioner
5 dl  grekisk yoghurt (10 %)
1   påse saffran (à 1/2 g)
2 msk  flytande honung
2   färska fikon
4   småcitrus

Havrefras

2 tsk  flytande honung
2 tsk  rapsolja
2 tsk  vatten
1 krm  salt
1 krm  malen ingefära
1 krm  malen kardemumma
2 dl  havregryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi946 KJ / 228 kCal
Fett11 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Khoresht-e mast - Saffransdessert
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga