Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Saffransyoghurt, fikon och havrefras

En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Ingredienser

6 portioner
5 dl  grekisk yoghurt (10 %)
1   påse saffran (à 1/2 g)
2 msk  flytande honung
2   färska fikon
4   småcitrus

Havrefras

2 tsk  flytande honung
2 tsk  rapsolja
2 tsk  vatten
1 krm  salt
1 krm  malen ingefära
1 krm  malen kardemumma
2 dl  havregryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi946 KJ / 228 kCal
Fett11 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotsgröt med mandelrippel och kokos
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade havrebitar med sesam
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga