Saffransyoghurt, fikon och havrefras

3
0
Saffransyoghurt, fikon och havrefras

En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Ingredienser

6 portioner
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk flytande honung
2 färska fikon
4 småcitrus

Havrefras

2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
2 dl havregryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 946 KJ / 228 kCal
Fett 11 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 26 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden