Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad
En annorlunda sallad med toner av höst är denna med äpplen och kyckling i kardemummamarinad. De marinerade och ugnsstekta kycklingfiléerna kombinerar du med äpplen, fikon och chèvre vilket ger dig både den härliga sötman och sälta därtill.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 dl olivolja
2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk malen kardemumma
3 stora pressade vitlöksklyftor
4 fikon
2 syrliga, fasta äpplen
100 g lagrad ost eller chèvre (getost)
ca 3/4 dl grovhackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god sallad, passar perfekt på höstkanten när det finns goda svenska äpplen och de färska fikonen är bra. Hade den på en buffé och den blev mycket uppskattad och receptet spreds friskt!
Charlotte
2010-08-18Supergott! Och enkelt! Marinaden är verkligen god. Vi hade inte fikon och inte heller jordnötter. Vi tog fler äpplen istället och salladsnötter som finns att köpa i en påse. Jättegott! Dessutom gjorde vi en sås av resterna av marinaden och hällde på lite...! Mums!
Maisa
2008-06-07Den här rätten var mycket god, och allt som jag tillagat gick åt. Eftersom jag hade svårt att få tag i chevréost tog jag fetaost vilket också var gott, så man kan nog byta ut ingredienser utan att det förstör rätten.
Lena
2004-10-12