En annorlunda sallad med toner av höst är denna med äpplen och kyckling i kardemummamarinad. De marinerade och ugnsstekta kycklingfiléerna kombinerar du med äpplen, fikon och chèvre vilket ger dig både den härliga sötman och sälta därtill.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2003
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Charlotte
2010-08-18Fantastiskt god sallad, passar perfekt på höstkanten när det finns goda svenska äpplen och de färska fikonen är bra. Hade den på en buffé och den blev mycket uppskattad och receptet spreds friskt!
Maisa
2008-06-07Supergott! Och enkelt! Marinaden är verkligen god. Vi hade inte fikon och inte heller jordnötter. Vi tog fler äpplen istället och salladsnötter som finns att köpa i en påse. Jättegott! Dessutom gjorde vi en sås av resterna av marinaden och hällde på lite...! Mums!
Lena
2004-10-12Den här rätten var mycket god, och allt som jag tillagat gick åt. Eftersom jag hade svårt att få tag i chevréost tog jag fetaost vilket också var gott, så man kan nog byta ut ingredienser utan att det förstör rätten.