Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad

En annorlunda sallad med toner av höst är denna med äpplen och kyckling i kardemummamarinad. De marinerade och ugnsstekta kycklingfiléerna kombinerar du med äpplen, fikon och chèvre vilket ger dig både den härliga sötman och sälta därtill.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Vispa ihop olivolja, soja, balsamvinäger, kardemumma och vitlök till marinaden. Häll den över kycklingen. Låt stå kallt i ett par timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Stek kycklingen ca 20 minuter i ugnen. Kontrollera att den är genomstekt.
  4. Skär fikonen och äpplena i klyftor. Lägg dem på en bädd av sallad. Hyvla eller smula över osten. Skär den varma kycklingen i skivor och lägg på den. Strö över hackade jordnötter. Servera genast.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 stora pressade vitlöksklyftor
  • 4 fikon
  • 2 syrliga, fasta äpplen
  • 100 g lagrad ost eller chèvre (getost)
  • ca 3/4 dl grovhackade jordnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?